Skip to content

Commissie van Aanbeveling

Hans Dales
Wethouder gemeente Doetinchem

“FREYHEYT houdt op een moderne manier onze regionale historie levend. Dat vind ik bijzonder waardevol.”

FREYHEYT wordt als project maatschappelijke breed gedragen en kent de volgende partners: Schouwburg Amphion, de Gruitpoort, Muziekschool Oost-Gelderland, Stadsmuseum, ECAL, Musical Producties Gaanderen en het Graafschap College.

Susan Bruinsma
Directeur Coöperatieve Rabobank

“Bij FREYHEYT gaan jonge en oude Achterhoekers samen aan de slag om het besef van vrijheid te ervaren.”

FREYHEYT maakt onderdeel uit van Gelderland viert 75 Jaar Vrijheid en ontvangt bijdragen van o.a. het V-fonds, de provincie Gelderland, de gemeente Doetinchem, het Gelderland Cultuurfonds en het Rabobank Coöperatiefonds.

Koen Knufing 
Voorzitter VNO-NCW Achterhoek

“Je beseffen wat vrijheid betekent, terwijl het zo vanzelfsprekend is. Het is goed om daar bij 75 jaar eens bij stil te staan.”

Het creatieve team van FREYHEYT staat garant voor een hoge kwaliteit, zowel voor als achter de schermen: creativiteit in theater, licht, geluid, techniek, decor en videoprojectie.

Michiel Gerlagh
Graafschap College

“Alleen al de vrijheid zoiets moois te kunnen maken is indrukwekkend”

In samenwerking met het Cultuurkwartier, het jongerencentrum en onderwijsinstellingen staan we stil bij het gegeven dat vrijheid niet vanzelfsprekend is.

Alfred Uytdewilligen 
Directeur CAD2M

“Wat mij raakt is het lef en ondernemerschap van het creatieve team achter FREYHEYT. Ergens keihard aan werken, omdat je er in gelooft!

Back To Top